03

jun

TRIATLON ZA POKAL ISTRE 2019 - Športno rekreativna prireditev s pridihom morja


V soboto, 1. junija je Koper gostil ljubitelje plavanja, kolesarjenja in teka, z množično udeležbo na Triatlonu za pokal Istre 2019, s kar 400 tekmovalci in še več gledalci, ki so poskrbeli za triatlonski praznik.


Tudi tokrat so organizatorji, ŠPORTNO DRUŠTVO 3ŠPORT, triatlonsko in rekreativno društvo iz Kopra, “naročili” sončno in toplo vreme, kar je obetalo izvedbo vseh disciplin po programu. Tega so se najbolj veselili najmlajši, ko bi končno prvič v sezoni lahko tekmovali v akvatlonu. Žal se je tokrat zaradi prehladne vode, v zalivu se voda ni ogrela nad 19 stopinj, cici akvatlon spremenil v cici tek.

Prireditev se je nadaljevala. Najhitrejši v super sprint triatlonu in triatlonu za vsakogar so že kmalu prečkali ciljno črto. Zmage se je pri fantih veselil Staš Tomšič (TK Inles Riko Ribnica), le nekaj sekund pred drugouvrščenim Ulom Denša (TK Ljubljana) in tretjim Domnom Bojancem (TK Trisport Eksoterm). Med dekleti je zmagala Lara Mihevc (TK Logatec), na zmagovalnem odru pa sta se ji pridružili še drugouvrščena Zarja Pančur (TK Trisport Kamnik) in tretjeuvrščena Tinkara Stres (TK Eklimas Ajdovščina).

Največ tekmovalcev se je udeležilo sprint triatlona, ki je štel tudi za državno prvenstvo. V moški konkurenci državnega prvenstva je zmagal Matevž Planko (TK Trisport Kamnik), pred drugouvrščenim Jakobom Medvedom (TK Ljubljana) in tretjeuvrščenim Klemnom Bojancem (ŠK Triatlon LAJF). Vsi trije so tudi zamgali v absolutni konkurenci. Med dekleti je državna prvakinja postala Monika Bartol (TK Inles Riko Ribnica), pred drugouvrščeno Simono Dolinar Majdič (TK Inles Riko Ribnica) in tretjeuvrščeno Marušo Klemenc (TK Utrip). V absolutni konkurenci pa je prvo mesto ohranila Monika Bartol, drugouvrščena je bila Vida Medic iz Srbije in tretjeuvrščena Simona Dolinar Majdič.

Z udeležbo nas je razveselil naš najboljši slovenski paratriatlonec Alen Kobilica, ki je tekmoval na sprint razdalji. Vsi tekmovalci in gledalci so ga spodbujali z glasnim aplavzom.

Štart olimpijskega triatlona, najdaljše razdalje med včerajšnjimi, je bil na vrsti zadnji. V absolutni razvrstitvi v moški konkurenci je zmagal Italijan Alessandro Cociani (BoramultisporTrieste), drugo mesto je dosegel Jure Gorinšek (Triatlon klub 3KM), tretje pa Borut Poljanšek (3K Šport). Absolutno v ženski konkurenci je zmagala Jana Jakša (3K Šport), drugo mesto je zasedla Italijanka Jacklin De Marchi (Polisportiva Fossaltina), tretje pa Karmen Kompara (TK Eklimas Ajdovščina).

Organizatorka in predsednica ŠD 3ŠPORT poudarja, da samo s pripadno, delavno in prijazno ekipo, je možno izpeljati športni dogodek v domačem vzdušju in z odliko!

 

Rezultati so na voljo na povezavi Triatlon za pokal Istre 2019.

 

www.triatlonistra.si ; sd3sport@gmail.com ; 041 547 721

 

         Leni Fafangel, organizatorka 

Lokacije naših športnih objektov

© 2014 Zavod za šport MOK
NA VRH